У Пентагоні заявили, що США надає фінансову підтримку помічникам Путіна

У Пентагоні заявили, що США надає фінансову підтримку помічникам Путіна

Фото: Reuters

У Пентагоні наголосили, що космічна галузь США залежить від ракетних двигунів РФ 

У Пентагоні висловили незадоволення тим, що США покладається на російські ракетні двигуни, надаючи таким чином фінансову підтримку радникам президента РФ.

Про це йдеться на офіційній веб-сторінці глави Комітету Сенату США з питань Збройних сил Джона Маккейна, пише "Укрінформ".

"Попри зусилля Комітету, гарантований доступ США в космос продовжує покладатися на російські ракетні двигуни, придбання яких надає фінансову вигоду для помічників і радників Володимира Путіна, - в тому числі осіб, санкціонованих Сполученими Штатами, а також субсидує російську військово-виробничу базу", - заявив Маккейн.

Зокрема, за його словами, залежність космічної галузі США від РФ продовжує фінансувати агресію Путіна.

"Це неприйнятно, враховуючи те, що РФ продовжує окупувати Крим, дестабілізувати Україну, загрожує нашим союзникам по НАТО, відправляє зброю в Іран, порушує Договір про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності від 1987 року та бомбить сирійські сили, які борються з режимом Асада, і яких підтримують США", - підкресли сенатор.

Нагадаємо, у Сенаті США пропонують передбачити до 500 мільйонів доларів на допомогу Україні, зокрема й на летальну зброю, у проекті бюджету на 2017 фіскальний рік. Сенатор-республіканець Джон Маккейн та демократ Джек Рід 13 травня оголосили про завершення роботи над проектом бюджету національної оборони США на 2017 звітний рік. У четвер, 12 травня, комітет Сенату США з питань збройних сил підтримав законопроект, що дозволяє виділити 602 мільярдів доларів на фінансування потреб Департаменту оборони США та фінансування національних програм з безпеки Департаменту енергетики.

Повʼязані теми:

Наступна публікація