У першому турі виборів президента Болгарії переміг проросійський кандидат

У першому турі виборів президента Болгарії переміг проросійський кандидат

Фото: Reuters

Радев виступає за покращення відносин з Росією та скасування санкції проти цієї країни.

Проросійський кандидат-соціаліст Румен Радев переміг у першому турі виборів президента Болгарії.

Про це свідчать результати екзит-полів, передає Deutsche Welle.

Вони показують, що Радев набрав від 24,8 до 26,7% голосів, а його основна опонентка від правлячої правоцентристської партії ГЕРБ Цецка Цачева – від 22,5 до 23,5 відсотків.

Таким чином, найімовірніше, обидва кандидати вийдуть у другий тур виборів президента, який відбудеться 13 листопада.

Очікується, що Цачева у разі перемоги на виборах проводитиме проєвропейську політику, а Радева вважають проросійським кандидатом. Він не одноразово закликав до покращення відносин з Росією та скасування антиросійських санкцій, які ввів Євросоюз, до якого входить і Болгарія.

Нагадаємо, проросійський кандидат Ігор Додон здобув більшість у першому турі президентських виборів у Молдові. Це саме той кандидат, який напередодні заявляв про законність анексії Криму. 

Під час теледебатів напередодні виборів ведучий запитав у Додона: "Кому належить Крим?". Він відповів: "Російській Федерації".

Пізніше в інтерв'ю російському виданню "КоммерсантЪ" Ігор Додон сказав, що "де-факто" Крим належить Росії, але юридично це ще не оформлено, оскільки більшість країн не визнали цього. При цьому Додон заявив, що зробить все, щоб в Молдові такого не повторилося, і висловив надію, що Росія не визнає Придністров'я.

Повʼязані теми:

Наступна публікація