У Польщі невідомі вигнали двох українців із кафе та побили

У Польщі невідомі вигнали двох українців із кафе та побили

Фото: facebook.com/PolicjaPL

За словами постраждалого, інцидент не має національного підґгрунтя.

 У польскому місті Рудник-над-Сяном поляки побили двох українців, в результаті чого один громадянин України отримав перелом руки. Поліція міста Нисько затримала двох підозрюваних у цій справі і встановила особу третього. Чоловікам від 19 до 24 років, повідомляє Польське Радіо.

Інцидент стався у суботу ввечері, 19 листопада, за інформацією, до українців, що сиділи у піцерії, підійшов чоловік у ймовірно нетверезому стані та наказав їм вийти із закладу. Після того, як один українець вийшов надвір, його побили. Коли другий українець пішов до магазину, що розташований неподалік від піцерії, на нього також здійснили напад.

За словами постраждалого, побиття немає жодного національного підґрунтя і це був "звичайний напад". Наразі поліція з'ясовує обставини злочину та допитує свідків. Зловмисникам за здійснення нападу загрожує до 3 років ув'язнення.

Це вже не перший випадок побиття українців у Польщі. Нагадаємо, 3 грудня, у польскому місті Жешув, четверо поляків жорстоко побили громадянина України за ознакою національної приналежності, прийнявши його за росіянина. Інцидент був спровокований нетверезими поляками, що у вульгарній формі чіплялись до подруги постраждалого українця, який намагався її захистити. Також у травні цього року у польскому місті Свидня поляки обікрали та порізали вуха заробітчанину-українцю, з яким перед цим зловмисники разом розпивали алкоголь.

Під час святкування Дня незалежності польські націоналісти спалили український прапор

Під час святкування Дня незалежності польські націоналісти спалили український прапор

Повʼязані теми:

Наступна публікація