У Польщі шокували заявою про продаж за один долар єгипетських "Містралей" Росії

У Польщі шокували заявою про продаж за один долар єгипетських "Містралей" Росії

Фото: Getty Images

Зазначимо, що через санкції за анексію Криму і конфлікт у Східній Україні Франція відмовилася передати РФ два вертольотоносці.

Міністр оборони Польщі Антон Мацеревич повідомив про намір Єгипту продати Росії за один долар придбані у Франції універсальні десантні кораблі типу "Містраль".

Про це він заявив під час виступу в комітеті з питань національної оборони польського парламенту, передає TVP24.

За словами міністра, таку інформацію він отримав з "дуже хорошого джерела".

"Це правда, що "Містралі" були передані Єгипту, і це правда, що в останні дні були де-факто передані Російській Федерації за один долар. Ця операція дійсно мала місце", - сказав Мацеревич.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року Франція та Єгипет завершили офіційне оформлення продажу вертольотоносців "Містраль" африканській країні

Разом із єгипетським президентом Абделем Фаттахом ас-Сіссі вони поставили підписи під остаточною версією контракту. За яким Париж отримав € 950 мільйонів.

Зазначимо, гучний скандал із приводу військових вертольотоносців, які Франція почала будувати на замовлення Москви розпочався ще 2011року. Але коли кораблі вже були готові, Росія опинилася під санкціями, через загарбницьку війну в Україні. Розірваний контракт французи пояснили реакцією на анексію Криму та російську агресію на сході України. Париж заморозив передачу цієї потужної зброї Кремлю, відшкодувавши йому збитки. Утім, нового покупця на кораблі ціною в 500 мільйонів євро, французи знайшли досить швидко. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація