У Путіна відхрестилися від причетності до нової справи проти Ходорковського

У Путіна відхрестилися від причетності до нової справи проти Ходорковського

У Путіна відхрестилися від причетності до нової справи проти Ходорковського / Фото: Reuters

За словами Пєскова, це рішення приймали винятково російські слідчі.

Президент Росії Володимир Путін не причетний до нової кримінальної справи проти екс-глави ЮКОСа Михайла Ходорковського, якого сьогодні РФ оголосила у міжнародний розшук

Про це заявив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков. 

"Рішення про помилування приймає глава держави, але рішення про слідчі дії і оголошення в міжнародний розшук глава держави не приймає", - цитує його слова РБК.

10 грудня генеральна прокуратура Росії направила в Слідчий комітет РФ матеріали для перевірки висловлювань Михайла Ходорковського на екстремізм. Екс-глава ЮКОСа на прес-конференції назвав дії російської влади "повноцінним антиконституційним переворотом". Також він вважає, що "мирна революція" в Росії – неминуча.

Прес-секретар російського бізнесмена та опозиціонера Михайла Ходорковського відкинула підозри прокуратури РФ у закликах до повалення влади в Росії та заявила, що Ходорковський - не вбивця.

23 грудня глава Слідчого комітету РФ Володимир Маркін заявив, що суд заочно обрав стосовно Михайла Ходорковського запобіжний захід у вигляді взяття під варту, а також оголосив екс-голову ЮКОСа у міжнародний розшук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація