У Путіна вважають "беззаконням" блокування російських фур в Україні

У Путіна вважають "беззаконням" блокування російських фур в Україні

У Путіна вважають "беззаконням" блокування російських фур в Україні / Фото: УНІАН

Пєсков назвав ситуацію "абсолютно обурливою".

Прес-секретар російського президента РФ Дмитро Пєсков назвав блокаду російських фур в Україні "беззаконням".

"Ви знаєте про вимушені контрзаходи, які оголосив Мінтранс. Безумовно, це абсолютно обурливо, коли за потурання влади в Україні подібне беззаконня відбувається щодо наших перевізників - це, звичайно, неприпустимо", - цитує його слова РИА Новости. 

Він також додав, що Кремль "дуже уважно" стежить за ситуацією. 

"Виходимо з того, що в Мінтрансі енергійні заходи вживаються для розблокування цієї ситуації - раз. І друге, звичайно, для забезпечення адекватних заходів у відповідь у разі небажаного продовження цієї кризової ситуації", - додав Пєсков.

Нагадаємо,12 лютого активісти на в'їзді в Закарпаття почали зупиняти російські фури. Учасники блокади мають на меті не допустити в'їзду в Україну торговельного транспорту країни-окупанта. Згодом до блокади долучилися жителі кількох областей: Львівської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Чернівецької, Івано-Франківської, Сумської та Вінницької. До акції долучилися Одещина і Харківщина.

блокування російських фур (15.02.)

Росія запровадила  заборону на транзит українських вантажів у рамках загальної політики захисту російського ринку, прийнятої Кремлем у відповідь на набрання чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом з 1 січня 2016 року. Пізніше стало відомо, що Росія може розблокувати транзит вантажоперевезення з Українисвоєю територією.

У Мінекономрозвитку наголосили, що масового блокування українських вантажівок у Росії, які транзитом їдуть територією цієї країни, немає. Є лишеобмеження на транзитні перевезення українських товарів "під ембарго" територією РФдо Казахстану.

15 лютого уряд України ухвалив рішення призупинити транзит російських вантажівок територією Україниу відповідь на блокування транзитних українських фур у РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація