У РФ можуть зникнути нові імпортні ліки

У РФ можуть зникнути нові імпортні ліки

Якщо найближчим часом введення вимоги сертифікатів не буде відкладено, на російський ринок в цьому році не потрапить жоден новий імпортний лікарський препарат / Фото: pixabay.com

Ситуація в Росії може призвести до епідемії.

Росія може опинитися без нових імпортних лікарських препаратів, зокрема вакцин, через зміну правил їх сертифікації.

Про це пише "Коммерсантъ".

З 1 січня 2016 року, як нагадує видання, іноземні фармацевтичні компанії не можуть зареєструвати в Росії нові лікарські препарати без підтвердження відповідності своїх стандартів якості правилам належної виробничої практики. У той же час Мінпромторг РФ поки не делегував жодне зі своїх відомств проводити інспекції зарубіжних фармвиробників.

Якщо найближчим часом введення вимоги сертифікатів не буде відкладено, на російський ринок в цьому році не потрапить жоден новий імпортний лікарський препарат.

Нормативно-правові акти, які необхідні для інспектування ліків необхідним нормам не готові.

Через відсутность процедури перевірки на російський ринок в 2016 році, за підрахунками "Комерсанта", можуть не потрапити близько 50 нових ліків і стільки ж їх дешевих аналогів, а також препаратів іншої лікарської форми. Зокрема, за даними видання, сертифікацію вже кілька місяців не можуть пройти сотні тисяч доз вакцин проти пневмонії, менінгіту, гепатиту А для дорослих і дітей, а також вакцин для ослаблених дітей.

Виробники препаратів попередили, що така ситуація може призвести до епідемії.

Нагадаємо, що епідемія грипу та ГРВІ в Росії з кожним днем захоплює великі території. Десятки випадків захворювання свинячим грипом, у тому числі з летальним наслідком, фіксувалися ще з кінця 2015 року.

Глава МОЗ РФ Вероніка Скворцова зазначила, що епідпоріг захворюваності перевищено в 47 регіонах, і охарактеризувала ситуацію як епідемію середньої інтенсивності. Однак число летальних випадків від ускладнень, викликаних грипом, зростає. Станом на 27 січня від наслідків грипу померли 107 осіб, серед них вісім дітей і чотири вагітні жінки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація