У РФ нарахували 400 поранених і вбитих російських солдат

У РФ нарахували 400 поранених і вбитих російських солдат

Солдатські матері нарахували 400 поранених і вбитих російських військових / Фото: slon.ru

У список імен, зібраний по крихтах, увійшли імена бійців декількох мотострілкових бригад.

У Росії Комітет солдатських матерів у Ставропольському краї склав список із чотириста поранених і вбитих російських солдат.

Про це повідомила голова Комітету Людмила Богатенкова, передає російський канал Дождь.

Зокрема, вона зазначила, що список був складений завдяки інформації, отриманої із різних джерел у збройних силах, розкривати які Комітет не може.

Згідно із зібраними даними, у списку "є владикавказькі-шумленські, шалинские, борзойские".

Мова йде про кілька мотострілецьких бригад: 19-ту окрему мотострілецьку Воронезько-Шумленську Червонопрапорну орденів Суворова і Трудового Червоного Прапора (Владикавказ, Північна Осетія), 17-ту окрему гвардійськумотострілецьку бригаду в місті Шалі (Чечня), 8-му окрему гвардійську мотострілецьку бригаду в місті Шатой (Чечня).

За словами Богатенкової, окрім уже згаданих, у списку є військовослужбовці і з інших частин російської армії. При цьому список поранених і загиблих не є остаточним і постійно поповнюється.

Як повідомлялося раніше, Росію сколихнули загадкові смерті десантників, які влада всіляко замовчує.

Події навколо російських десантників почали розвиватися ще 25 серпня. Тоді одразу декілька російських ЗМІ повідомили про те, що на кладовищі в селі Вибути (Псковська область) відбулися похорони двох десантників, причини і місце смерті яких ретельно приховуються.

Наступного дня почали надходити повідомлення про затриманих в Україні російських десантників, відео допиту яких було опубліковано СБУ. Після цього російські ЗМІ зв'язали обидві події. Деякі журналісти не виключають, що під Псковом ховали десантників, які загинули під час бойових дій на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація