У РФ назвали головну версію аварії Іл-76

У РФ назвали головну версію аварії Іл-76

Фото: aviarf.ru

Екіпаж знизився до мінімально безпечної висоти.

Основною в розслідуванні аварії Іл-76 МНС в Іркутській області РФ стала версія про помилку командира екіпажу, який міг втратити орієнтацію в просторі через погану видимость. 

Про це пише "Коммерсантъ" з посиланням на джерело, близьке до розслідування катастрофи.

Виключити версії про можливі технічні неполадки на борту літака дозволила розшифровка показників чорних ящиків, яка не виявила яких-небудь збоїв в роботі обладнання Іл-76.

При цьому розшифровка бортового самописця показала, що екіпаж не здогадувався про небезпеку аварії до зіткнення з сопкою. За словами співрозмовника видання, у ході гасіння лісової пожежі екіпаж знизився до мінімально безпечної висоти — 200 метрів над найвищою точкою рельєфу в зоні польотів, що в цьому районі відповідало приблизно 1400 метрів.

При цьому пілоти з невідомої поки причини невірно розрахували свою висоту і, ймовірно, побачили сопку, коли до неї залишалося кілька сотень метрів.

За кілька секунд до катастрофи, як випливає з розшифровки показань самописця, командир екіпажу потягнув штурвал на себе, намагаючись набрати висоту, однак завантаженому водою літаку вже не вистачило тяги.

Нагадаємо, 1 липня повідомлялося, що літак Іл-76 МНС Росії розбився під час гасіння лісових пожеж. Раніше як основну причину ймовірного падіння російського літака Іл-76 слідчі розглядали відмову техніки і помилку пілота.

В Росії в Іркутській області зник літак МНС

В Росії в Іркутській області зник літак МНС

Повʼязані теми:

Наступна публікація