У РФ підтвердили закриття кордону із Білоруссю для іноземців

У РФ підтвердили закриття кордону із Білоруссю для іноземців

Фото: sofindom.ru

Іноземці, відповідно до російських законів, мають право в'їжджати до Росії тільки через міжнародні пункти пропуску.

У Росії заявили, що громадяни третіх країн не мають права в'їжджати на територію цієї країни, перетинаючи її кордон із сусідньої Білорусі.

Про це інформує Радіо Свобода.

Раніше іноземці вільно перетинали білорусько-російський кордон, не проходячи паспортного контролю, але у МЗС РФ заявили, що ситуація в світі кардинально змінилася і тому було прийняте відповідне рішення.

Іноземці, відповідно до російських законів, мають право в'їжджати до Росії тільки через міжнародні пункти пропуску, а на російсько-білоруському кордоні жодного такого пункту немає. Причина в тому, що Росія і Білорусь, хай і формально на папері, ще з 2000 року становлять єдину так звану "союзну державу", і на кордоні між ними відсутній прикордонний контроль.

Російські відомства ведуть активну роботу для пошуку виходу з ситуації, що склалася, і взаємодіють із цього питання з білоруською стороною.

Нагадаємо, що Білорусь не пропускає через свій кордон українців з ID-паспортами. Україна досі не ініціювала процедури про визнання ID-карт дійсним документом для перетину кордону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація