У РФ прирівняли Україну до Третього Рейху через заборону російських фільмів

У РФ прирівняли Україну до Третього Рейху через заборону російських фільмів

Фото: УНІАН

При цьому, у Держдумі порадили російським телеканалам транслювати фільми за мотивами творів українських авторів

У Держдумі РФ Україну знайшли спільні риси між Україною та Третім Рейхом. Про це заявив спікер Держдуми Сергій Наришкін, відреагувавши на заборону показу російських фільмів в Україні, пише "Інтерфакс".

Зазначається, що за словами глави Держдуми, для ще більшої схожості із фашистською Німеччиною, Україні варто лише почати спалювати книги на площах міст.

"Мабуть, варто дочекатися, коли на площах столиці України та інших містах почнуть спалювати заборонені книги і тоді буде повна схожість з Третім Рейхом. Я б запропонував нашим телеканалам більш активно демонструвати фільми за творами великих українських авторів". – сказав Наришкін.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав закон№ 3359 "Про внесення змін до закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора), який забороняє показ в Україні фільмів, які були зняті країною-агресором після 1 січні 2014 року.

Окрім того, під заборону також потрапляють фільми, які були зняті раніше, втім популяризують або пропагують органи країни-агресора або їхні окремі дії, які позитивно висвітлюють працівників держави-агресора або СРСР по відношенню до окупації частини території України.

Раніше, у Харківській області зафіксували загрозу інформаційній безпеці України з боку Російської Федерації. Зазначається, що у Бєлгородській області РФ розгорнуто потужну мережу теле- і радіомовлення, яка дозволяє приймати сигнал на відстані 50 кілометрів від кордону з Росією у Харківській області.

Повʼязані теми:

Наступна публікація