У РФ визначилися з небесним покровителем Слідчого комітету

У РФ визначилися з небесним покровителем Слідчого комітету

Звичай вибирати собі небесного покровителя існує у багатьох російських державних відомств.

Патріарх Кирило визначив біблійного персонажа архангела Михаїла покровителем російського Слідчого комітету.

Про це повідомляє ВВС.Russian.

Вибір покровителем саме цього біблійного персонажа у відомстві пояснюють тим, що в християнській традиції він сприймається як "головний вождь у війні проти диявола і темних сил". СКР і РПЦ розробляють проект угоди про співробітництво. Як повідомили в Слідчому комітеті, предметом угоди буде комплекс заходів по зміцненню духовності сищиків.

Святий Архангел Михаїл - головний архангел, який є одним з найбільш шанованих архангелів в таких релігіях, як християнство, іудаїзм та іслам. В православ'ї його називають Архистратигом, що означає "глава святого воїнства ангелів і архангелів".

Звичай вибирати собі небесного покровителя існує у багатьох російських державних відомств. Так, покровителем міністерства внутрішніх справ вважається Георгій Побідоносець, РЗД неофіційно протегує Микола Угодник. Покровитель МОЗу - святий Пантелеймон. У 2008 році група громадян запропонувала обрати святим покровителем ФСБ князя Олександра Невського.

Нагадаємо, що раніше статую "Добрий ангел миру", встановлену в Донецьку на честь місцевих благодійників, забезпечили великими сталевими шипами. Таким чином, як пишуть місцеві ЗМІ, вирішено було захистити споруду від птахів, які її забруднюють.

Повʼязані теми:

Наступна публікація