У Ріо російський дипломат застрелив грабіжника

У Ріо російський дипломат застрелив грабіжника

2 серпня, Бразилія. Статуя Христа-Спасителя у Ріо-де-Жанейро в проміннях ранкового сонця. / Фото: Reuters

На чоловіка напали у заторі. 

Російський віце-консул у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) застрелив озброєного зловмисника, який намагався пограбувати його біля Олімпійського парку.

Про це повідомляє Metro.

Бразильський адвокат Маркос Сезар Ферес Брага, який також займає крісло у російському консульстві в Ріо, схопив зловмисника на мотоциклі і потягнув до свого авто BMW X6 після того, як злодій наставив на нього пістолет та розбив вікно позашляховика, пише видання. 

Під час боротьби дипломат вихопив пістолет та застрелив грабіжника.

"Віце-консул застосував фізичну силу до злочинця, і в ході боротьби зброя нападника вистрілила. Від отриманих поранень нападник помер на місці ", - уточнює France Press, посилаючись на  заяву відділу з розслідування вбивств бразильської поліції.

Нападників нібито було двоє.  Натомість, окрім самого дипломата, в салоні авто були його дружина та донька.

Своєю чергою, російська агенція ТАСС написала, що адвокат не працює у консульстві.

"Цей бразильський громадянин не є співробітником дипломатичного відомства і не має жодного стосунку до російських закордонних установ. Не виключено, що людина, яка була залучена до цього інциденту, представився співробітником генерального консульства", - наводить агенція слова генерального консула Росії в Ріо-де-Жанейро Володимира Токмакова.

Як повідомлялося раніше, у бразильському Ріо-де-Жанейро стартує літня Олімпіада-2016. 5 серпня відбудеться офіційна церемонія відкриття цього грандіозного спортивного заходу. Через велику різницю в часових поясах в Україні Олімпійські ігри розпочнуться о 1:55 6 серпня. Зазначимо, що ОІ в Бразилії выдбудуться з 5 до 21 серпня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація