У Росії дещо знизився рейтинг схвалення Путіна - опитування

У Росії дещо знизився рейтинг схвалення Путіна - опитування

Діяльністю Володимира Путіна на посаді президента Росії задоволені 82% громадян / Фото: ТСН.ua

Однак підтримка влади все одно зберігається на високому  "посткримському" рівні.

Діяльністю Володимира Путіна на посаді президента Росії задоволені 82% громадян, незадоволені його роботою 18% респондентів.

Про це йдеться у дослідженні "Левада-Центру", повідомляє "Інтерфакс".

В січні 2015 року показник схвалення діяльності президента становив 85%, в січні 2014 року – 65%, зазначають соціологи.

Роботу прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва схвалюють 56% респондентів, не схвалюють – 42% (у грудні-листопаді 61% і 37-38% відповідно). Водночас діяльністю уряду задоволені 50% респондентів, незадоволені – 48%, роботу Держдуми схвалюють 42%, не схвалюють 57%.

За даними дослідження, 52% респондентів задоволені діяльністю своїх губернаторів (в Москві мера – ред.), не задоволені – 47%.

"Рейтинги схвалення діяльності політичного керівництва країни дещо знизилися, проте наразі вони, як і раніше, зберігаються на високому "посткримському" рівні, незважаючи на стурбованість населення економічною ситуацією в країні, яка зростає", – повідомила "Інтерфаксу" експерт "Левада-Центру" Каріна Піпія.

Респондентам також запропонували назвати 5-6 політиків, громадських діячів, яким вони найбільше довіряють.

На першому місці виявився Путін – його ім'я назвали 58% опитаних. На другому – глава Міноборони РФ Сергій Шойгу, якому довіряють 26% росіян. Третю сходинку рейтингу посідає глава МЗС РФ Сергій Лавров (20%).

Далі йдуть Медведєв (16%), лідер ЛДПР Володимир Жириновський (11%), лідер КПРФ Геннадій Зюганов (10%), патріарх Кирило (7%), спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко (5%), глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов і мер Москви Сергій Собянін (по 4%).

Не довіряють нікому з російських політиків 11% респондентів, а 14% заявили, що не цікавляться політикою.

Думки про те, що в цілому справи в країні йдуть у правильному напрямку, дотримується 45% росіян (56% у грудні і 55% у листопаді). Протилежна точка зору у 34%, важко відповісти 21%.

Нагадаємо, журналісти Бі-бі-сі повідомили про те, що статки російського президента Володимира Путіна оцінюються в 40 мільярдів доларів. Він – найбагатша людина в Європі і одна з найбагатших у світі. 



статки Путіна у порівнянні з найбагатшими

Повʼязані теми:

Наступна публікація