Росія хоче відсторонити українців від обслуговування літаків заводу "Антонов"

Росія хоче відсторонити українців від обслуговування літаків заводу "Антонов"

Фото: modernweapon.ru

Як наслідок, ДП "Антонов" може обмежити польоти Ан-124 за межами Росії. 

Через загострення стосунків між Україною та Росією, експлуататори повітряного судна Ан-124 "Руслан" хочуть організувати техобслуговування суден без участі їхнього українського розробника ДП "Антонов".

У свою чергу обслуговування судна "Руслан" хочуть доручити російському КБ Ільюшина. Відповіддю підприємства "Антонов" є бажання припинити польоти судна за межами Росії. Про це повідомляє "КомерсантЪ".

Основною причиною, чому хочуть змінити техобслуговування стали "складності під час отримання технічного супроводу з українського боку". За умовами українського розробника "Антонов", сам експлуататор може проводити лише часткове техобслуговування. А всі важкі форми – лише український розробник за участю ульянівського "Авіастар-СП". У повідомленні йдеться про те, що якщо не передати обслуговування російським структурам, то може зірватися подальша експлуатація кількох літаків. 

Нагадаємо, ДП "Антонов" уклало договір з російським ПАТ "ВАСО" на закупівлю обладнання для літаків на суму півмільярда рублів. Підприємство замовив деталі передньої та задньої механізації крила, скління ліхтаря кабіни екіпажу, мотогондолу двигуна, пілони, хвостове оперення та сильфони. Угода з ПАТ "ВАСО" була укладена ще 19 вересня 2015 року, а дані про укладання угоди оприлюднили у "Віснику державних закупівель" 24 червня 2016 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація