У Росії на великих хабарах затримали генерала Федеральної служби охорони

У Росії на великих хабарах затримали генерала Федеральної служби охорони

Фото: Getty Images

За даними ЗМІ, вдома у затриманого знайшли мільярд рублів.

У Росії затримали начальника Північнокавказького управління Федеральної служби охорони РФ генерала-лейтенанта Геннадія Лопирєва.

Про це повідомляє "КоммерсантЪ" з посиланням на Слідчий комітет РФ.

За даними видання, Лопирьова звинувачують в отриманні двох хабарів при укладанні держконтрактів на ремонт об'єктів ФСО у Сочі на загальну суму 6,2 млн руб. Генерал свою провину не визнав.

94-й гарнізонний військовий суд у Москві заарештував Геннадія Лопирєва на два місяці. Захист генерала збирається оскаржити це рішення.

За даними джерела агентства "Інтерфакс" в правоохоронних органах, вдома у Лопирєва при обшуках знайшли та вилучили гроші і цінності на 1 мільярд рублів. Але представники генерала спростовують цю інформацію. За їх словами, у начальника управління ФСО не знайшли навіть тієї суми, отримання якої йому інкримінують.

Геннадій Лопирєв став найбільш високопоставленим з підслідних співробітників ФСО.

Нагадаємо, російського міністра Олексія Улюкаєва затримали 15 листопада співробітники ФСБ під час отримання хабара у розмірі 2 млн доларів. За версією слідства, Улюкаєв вимагав гроші від представника "Роснефти" за законну видачу позитивного висновку і оцінки операції з придбання державного пакету акцій компанії "Башнефть".

Головним суддею в процесі став одіозний Артур Карпов, який за винесення політичних рішень у справах потрапив у списки Магнітського і Савченко. Улюкаєва відправили під домашній арешт.

Голова уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв назвав затримання міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва важкою подією, яка перевершує межі розуміння.

Повʼязані теми:

Наступна публікація