У Росії перевіряють готовність ядерних сил до масштабної війни - розвідка

У Росії перевіряють готовність ядерних сил до масштабної війни - розвідка

Фото: Reuters

19-22 вересня проводиться командно-штабне тренування Ракетних військ РФ.

Головне управління розвідки Міноборони України зафіксувало активізацію заходів оперативної та бойової підготовки Стратегічних ядерних сил Росії.

Про це йдеться у повідомленні розвідки у Facebook.

"Зафіксовано активізацію заходів оперативної та бойової підготовки Стратегічних ядерних сил Росії. 19-22 вересня проводиться командно-штабне тренування 33 ракетної армії (Омськ) Ракетних військ стратегічного призначення ЗС РФ", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мета тренування – перевірка готовності чергових сил Ракетних військ стратегічного призначення до виконання завдань в умовах широкомасштабної війни із застосуванням ядерної зброї та спроможності нових зразків озброєння та засобів до виконання завдань за призначенням.

На 4-11 жовтня  заплановане стратегічне командно-штабне навчання Стратегічних ядерних сил РФ із залученням наземного, повітряного та морського компонентів ядерної тріади.

Нагадаємо, у серпні Росія проводила військові навчання із відбиття нападу умовного терористичного формування на військові об'єкти у Придністров'ї. Зазначається, що у навчаннях взяли участь близько 50 військових. Також було задіяно понад 10 одиниць озброєння та військової техніки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація