У Росії позбавили повноважень суддю, яка взяла на розгляд позов проти Путіна

У Росії позбавили повноважень суддю, яка взяла на розгляд позов проти Путіна

У позові йшлося про відставку президента РФ.

У Саратовській області Росії позбавили повноважень суддю обласного арбітражного суду Тетяну Лєскіну, яка взяла до розгляду позов про відставку Володимира Путіна з поста президента.

Про це йдеться у рішенні кваліфікаційної колегії суддів, опублікованому на сайті суду в п'ятницю, 15 квітня.

"Заява судді Арбітражного суду Саратовської області Лєскіної Т. А. про припинення її повноважень відповідно до пп. 1 п. 1 ст. 14 Закону РФ "ПРО статус суддів у РФ 15 квітня 2016 року задоволена", - йдеться в повідомленні.

Згідно із пп. 1 п. 1 ст. 14 Закону РФ " ПРО статус суддів у РФ, повноваження судді припиняються на підставі письмової заяви.

Зазначимо, на початку квітня суддя Лєскіна прийняла заяву жителя міста Балаково Миколи Суворова, який вимагав відставки Путіна з займаної посади "як ворога народу, друга олігархів та чиновників, за розграбування Росії і зубожіння Російського народу, за збагачення чиновників, банкірів, мільярдерів-грабіжників".

Попереднє засідання за позовом суд призначив на 28 квітня. Пізніше суддя Лєскіна винесла постанову про відмову в розгляді цього позову, а документ зник з бази даних "Електронне правосуддя".

Повʼязані теми:

Наступна публікація