У Росії припинили випускати частину життєво необхідних ліків

У Росії припинили випускати частину життєво необхідних ліків

Фото: interbuh.com.ua

Виробникам стало не вигідно випускати дешеві ліки.

80 лікарських препаратів з числа життєво необхідних і найважливіших перестали випускати на 26 російських фармацевтичних заводах.

Про це повідомив генеральний директор Асоціації російських фармацевтичних виробників Віктор Дмитрієв, передає Сноб.

На Фармацевтичній фабриці Санкт-Петербурга не стали говорити, від випуску яких ліків відмовилися. При цьому зазначили, що знизили кількість вироблених життєво необхідних ліків через зниження рентабельності виробництва: російська влада обмежила ціни на ліки, але імпортна сировина, яка використовується для їх виробництва, подорожчала через падіння курсу рубля.

На "Биотэке" повідомили, що перестали випускати близько 50 ліків, вартість яких не перевищує 50 рублів. У компанії пояснили, що при нинішньому рівні цін і витрат на виробництво випуск ліків збитковий на 40 відсотків.

В перелік життєво необхідних і важливих ліків входять 646 препаратів, 70 відсотків яких випускають у Росії. У 2015 році препарати зі списку подорожчали, за різними даними, від 2,8 до 8,8 відсотка, при цьому ліки, які коштують менше 50 рублів, виросли в ціні на 16 відсотків.

Нагадаємо, Росія може опинитися без нових імпортних лікарських препаратів, зокрема вакцин, через зміну правил їх сертифікації. Нормативно-правові акти, які необхідні для інспектування ліків необхідним нормам не готові. Через відсутность процедури перевірки на російський ринок в 2016 році можуть не потрапити близько 50 нових ліків і стільки ж їх дешевих аналогів, а також препаратів іншої лікарської форми. Зокрема, сертифікацію вже кілька місяців не можуть пройти сотні тисяч доз вакцин проти пневмонії, менінгіту, гепатиту А для дорослих і дітей, а також вакцин для ослаблених дітей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація