У Росії розповіли про подальшу долю ГРУвців Александрова та Єрофеєва

У Росії розповіли про подальшу долю ГРУвців Александрова та Єрофеєва

Фото: Оксана Соколовська / Facebook

Зокрема, це стосується чи вплине ув'язнення в Україні на життя ГРУвців в РФ

Раніше засуджені в Україні ГРУвці Олександр Александров та Євген Єрофеєв не будуть вважатися у РФ судимими. Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на джерело, знайоме із ситуацією.

Окрім того, співрозмовник агенства також наголосив, що ув'язнення ГРУвців в Україні жодним чином не вплине на їхнє подальше влаштування на роботу.

"Мова йде про судимості не за вироком російського суду, а тому в графі анкети про судимості буде прочерк, і вони зможуть безперешкодно влаштовуватися на будь-яку роботу", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому, за словами джерела, Александров та Єрофеєв теоретично навіть можуть повернутися на службу до ЗС Росії, хоч це і малоймовірно.

"Теоретично можуть, а практично, швидше за все, це не відбудеться в силу певних обставин", - цитує видання співрозмовника.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко помилував російських ГРУвців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

Взамін, президент РФ Володимир Путін підписав відповідне помилування для української льотчиці, яку незаконно утримували у РФ Надії Савченко.

Згодом, народний депутат Ірина Геращенко пояснила, чому пресі не повідомляли про звільнення Надії Савченко. Так, Геращенко, яка разом із прес-секретарем президента Святославом Цеголко літала до Ростова-на-Дону забирати льотчицю, розповіла, що повернення Надії було досить ризиковане. "Це все відбувалося в секреті", - сказала нардеп, додавши, що ключовим моментом у передачі української льотчиці був час, коли на українській території у російський літак мали сісти ГРУвці Олександр Александров та Євген Єрофеєв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація