У Росії списуватимуть частину кредитів за народження дітей

У Росії списуватимуть частину кредитів за народження дітей

Народження кожної наступної дитини дозволить ще більше скоротити виплати.

Російські депутати запропонували частково погашати іпотечний кредит молодих сімей за рахунок держави, якщо в таких сім'ях з'являються діти. Народження кожної наступної дитини дозволить ще більше скоротити виплати.

Про це повідомляє "Российская газета".

"Ввести таку схему пропонують наші експерти", - заявила глава комітету Держдуми з питань соціальної політики Ольга Баталіна. Вона також повідомила, що для вирішення житлових проблем молодих сімей можна створити житлово-будівельні кооперативи за участю великих підприємств і організацій, а також розпочато будівництво орендного житла.

"Частково материнський капітал вже допомагає вирішити цю проблему - його можна направити на поліпшення житлових умов. Але не завжди цих коштів буває досить. Тим більше, якщо врахувати, що молоді сім'ї, як правило, не дуже добре матеріально забезпечені й іпотека їм не по кишені", - розповіла член Громадської палати Олена Тополева-Солдунова. 

Як відомо, 10 грудня 2015 року уряд продовжив програму материнського капіталу ще на два роки. В той же день в Міністерстві праці пообіцяли, що виплати за програмою будуть індексуватися починаючи з 2017 року і складуть 480 тисяч рублів, а в 2018 році збільшаться до 505 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що 79% громадян Росії погоджуються із тезою про те, що їхня країна перебуває в стані економічної кризи. Такі дані соціологічного опитування наводить фонд "Общественное мнение".

За рік кількість людей, які схильні трактувати події саме як економічну кризу, зросла. У січні 2015 р. таких було 62%.

Повʼязані теми:

Наступна публікація