У Росії вбили відомого журналіста

У Росії вбили відомого журналіста

Фото: РБК-Україна

Востаннє із журналістом друзі та родина спілкувались наприкінці минулого тижня

У Росії знайшли мертвим відомого журналіста Дмитра Цилікіна. За попередньою інформацією, його було вбито. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на телеканал "Дождь".

Зазначається, що журналіст загинув від численних ножових поранень, завданих Цилікіну два дні тому.

Окрім того, журналіст востаннє спілкувався з родичами та друзями близько тижня тому. Саме тоді Цилікін повернувся із відрядження з Риги.

Цилікін працював у газеті "Час пик", на телебаченні і радіо. Його статті друкували видання "Ведомости", "КоммерсантЪ" та ін.

Нагадаємо, що 27 лютого минулого року в Москві було вбито відомого російського опозиціонера Бориса Немцова. За фактом вбивства було порушено кримінальну справу за статтями 105 (вбивство) і 222 КК РФ (незаконний оборот зброї). Розслідуванням займається Головне слідче управління Слідчого комітету Росії.

А 1 березня цього року, представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін відповів на заклик Держдепу США притягнути до відповідальності всіх причетних до вбивства політика Бориса Нємцова.

Маркін заявив, що за "зовні співчутливою" заявою Держдепартаменту не може не ховатися "підколка". На думку представника СК, заява американського відомства цілком може бути натяком на неможливість російського слідства знайти "істинних натхненників" вбивства політика, які, за його словами, "з-за кордону смикав за нитки і впливав на замовників вбивства".

Повʼязані теми:

Наступна публікація