У Росії вчителя знову хочуть судити за вірш про Україну

У Росії вчителя знову хочуть судити за вірш про Україну

У Росії вчителя знову хочуть судити за вірш про Україну

Фото: osvita.mediasapiens.ua

Учителю закидають "розпалювання ненависті або ворожнечі".

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею "розпалювання ненависті або ворожнечі" на вчителя з Орловської області Олександра Бившева, який раніше був засуджений за тією ж статтею за публікацію вірша на підтримку України.

Про це повідомляє Медуза.

За словами Бившева, нова справа також пов'язана з віршем, який називається "На незалежність України" і був опублікований на його сторінці у соцмережі "ВКонтакте" в лютому 2015 року.

17 січня співробітники центру МВС з протидії екстремізму пред'явили чоловікові постанову про порушення кримінальної справи. Згідно із документом, справу порушили 30 вересня 2016 року.

Нагадаємо, у серпні 2015 року у РФ обшукали вчителя, якого засудили за вірші про Україну. Співробітники МВС Росії з протидії екстремізму обшукали будинок шкільного вчителя Олександра Бившева, якого засудили до громадських робіт за вірші "Українським патріотам" і "Українські повстанці".

У березні 2014 після анексії Росією Криму Олександр Бившев написав два вірші "Українським патріотам" і "Українські повстанці", в яких закликав українців опиратися інтервентам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація