У Росії відхрестилися від бомбардування Алеппо після закликів про нові санкції

У Росії відхрестилися від бомбардування Алеппо після закликів про нові санкції

Фото: Reuters

Генштаб ФР стверджує, що перевіряє всі цілі перед атаками.

У російському Генштабі заявили про те, що авіація РФ завдає ударів за межами сирійського міста Алеппо та нібито не стріляє по весіллях і похоронних процесіях.

Про це сказав начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ Сергій Рудський.

Він наголосив, що кожен удар російської авіації фіксують бортові засоби.

"Російська авіація завдає точкові одиночні удари по заздалегідь вивірених цілях поза містом Алеппо і поза зонами житлової забудови. Ми не б'ємо по весіллях і похоронних процесіях. Кожен удар фіксується бортовими засобами об'єктивного контролю і безпілотними літальними апаратами", - наводить його цитату ТАСС.

Він додав, що Росія отримує дані про об'єкти терористів за допомогою своїх систем розвідки та від командування сирійських урядових військ та загонів повстанців.

"Зі списку виключаються всі цілі, розташовані в зонах житлової забудови, а також розташовані в безпосередній близькості від шкіл, лікарень, ринків, мечетей та інших соціально важливих об'єктів, де може перебувати мирне населення", - додав російський військовий.

Примітно, що росіяни почали відхрещуватися від бомбардувань Алеппо невдовзі після того, як МЗС Британії закликав застосувати нові санкції проти  РФ через звірства, вчинені у Сирії.  

Раніше правозахисники підрахували, що російські бомбардувальники протягом останнього року вбили майже 9,5 тисяч сирійців. Втричі більше осіб отримали поранення.

Повним припиненням співпраці з Росією щодо сирійського питання пригрозили Москві у Вашингтоні після посилених обстрілу АлеппоУ Кремлі відповіли, що і далі будуть підтримувати режим Башара Асада. 

Нові жертви від російських бомбардувань в Алеппо

Нові жертви від російських бомбардувань в Алеппо

Повʼязані теми:

Наступна публікація