У Росії вимагають знищити наклад газети з розслідуванням про главу "Роснефть"

У Росії вимагають знищити наклад газети з розслідуванням про главу "Роснефть"

Фото: yacht forums

У публікації йдеться про відпочинок Ольги Сєчіної на одній з найбільш розкішних яхт у світі.

Ольга Сєчіна, яку російські ЗМІ називають дружиною глави "Роснефть" Ігоря Сєчіна, подала в суд на "Нову газету".

Сєчіну обурив матеріал "Секрет Принцеси Ольги". Як керівник "Роснефть" Ігор Сєчін пов'язаний з однією з найбільш розкішних яхт у світі?", опублікований 1 серпня цього року.

У цьому матеріалі розповідається про те, що Ольга Сєчіна відпочивала на яхті Princess Olga.

Юристи позивача вважають, що автор публікації Роман Анін і головний редактор газети Дмитро Муратов порушили право Сєчіної на недоторканність приватного життя. Вони вимагають видалити матеріал з сайту "Нової газети", а також знищити всі номери газети з текстом розслідування.

Позов прийнятий до розгляду Басманним районним судом Москви.

Нагадаємо, у розслідуванні йшлося, що один з найвпливовіших людей Росії і керівник "Роснефть" Ігор Сєчін володіє яхтою, вартість якої не менше 100 мільйонів доларів. Судно St. Princess Olga ("Свята принцеса Ольга") займає 72-е місце в рейтингу 100 найбільших яхт у світі.

До сьогоднішнього дня ім'я власника St. Princess Olga трималося в строгому секреті. Однак в мережі були виявлені фотографії з яхти, опубліковані дружиною Ігоря Сєчіна. З багатьох деталей можна зробити висновок, що це саме вона, а також місця на фото збігаються з маршрутом яхти. Оскільки Ігор Сєчін розлучився зі своєю першою дружиною ще кілька років тому.

Керівника "Роснефть" супроводжувала молода дівчина по імені Ольга Рожкова. Як вдалося з'ясувати газеті, раніше вона працювала в апараті уряду, коли Ігор Сєчін був віце-прем'єром. Пізніше стало відомо, що Ольга Рожкова у 2011 році змінила прізвище на Сєчіна. Вона не раз виставляла багато фотографій з яхти Сєчіна в соціальних мережах. Деталі на цих фотографіях - джакузі, дивани навколо нього, басейн, лежаки, столики абсолютно збігаються з яхтою St. Princess Olgа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація