У Росії визначилися, хто замінить Чуркіна в ООН - ЗМІ

У Росії визначилися, хто замінить Чуркіна в ООН - ЗМІ

Фото: УНІАН

Дипломат може приступити до роботи вже цього літа.

У четверг, 25 травня, у Москві відбулося засідання Комітету Держдуми з міжнародних справ стосовно нового постійного представника Росії в ООН.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на джерело, яке бере участь в засіданні комітету.

Зараз Росію в ООН тимчасово представляє заступник постпреда Володимир Сафронков. А на посаду постійного представника було винесено кандидатуру заступника міністра закордонних справ Росії Василя Небензі.

Як зазначило джерело агентства, комітет підтримав кандидатуру Нанбезі. Москва розраховує, що голова МЗС РФ уже цього літа поїде в Нью-Йорк у якості нового постійного постпреда.

Нагадаємо, що постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін помер у Нью-Йорку 20 лютого цього року, за день до свого 65-го дня народження. Він працював у МЗС Росії більше сорока років, із них останні десять представляв Росію в ООН.

Після його смерті тимчасові обов'язки представника Росії в ООН займав Володимир Сафронков, який відзначився своєю риторикою під час засідання Ради Безпеки ООН, на якій розглядалася нова резолюція щодо Сирії. Під час дебатів російський посол перейшов на "ти" і нагримав на британського колегу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація