У Росії заочно висунули звинувачення двом командирам ЗСУ

У Росії заочно висунули звинувачення двом командирам ЗСУ

Фото: business.ua

СК РФ звинувачує їх у нібито артилерійських обстрілах мирного населення на Донбасі.

Слідчий комітет Росії заочно пред'явив звинувачення двом командирам підрозділів Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету Російської Федерації.

"Так, 26 травня 2015 року військовослужбовцями ЗСУ проведений прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння житлових будинків на вулицях Планерна і Озеряновская міста Горлівки, а також прилеглої до них території, в результаті якого загинули Юрій Тув, дівчинка 2004 року народження, невстановлена жінка, важкі поранення отримали Ганна Тув і малолітні діти 2012 та 2015 року народження", – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що мова йде про командира 1-го артилерійського дивізіону 44-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ підполковника Віктора Юшко і командира 46-го окремого батальйону спеціального призначення 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ підполковника В'ячеслава Власенко.

"Військовослужбовцям Юшко і Власенко наслідком заочно пред'явлено обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", – відзначили в Слідчому комітеті.

Нагадаємо, Інтерпол відмовився оголошувати в міжнародний розшук начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка за запитом Росії. Про це заявив начальник українського Бюро Інтерполу Василь Неволя. Він підкреслив, що рішення було прийнято таке ж, як і на прохання російської сторони оголосити в розшук бізнесмена Ігоря Коломойського та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація