У російському Радбезі звинувачують переселенців з Донбасу в зростанні злочинності

У російському Радбезі звинувачують переселенців з Донбасу в зростанні злочинності

Фото: Getty Images

Удвічі збільшилася кількість виявлених злочинів "терористичної спрямованості" на півдні країни, стверджують в РФ.

Секретар російської Ради безпеки Микола Патрушев заявляє, що присутність на півдні країни біженців з України ускладнює кримінальну ситуацію, а кількість злочинів терористичної спрямованості зросла більш ніж удвічі.

Про це повідомляє Коммерсант.

Тому, зазначив він, регіональна влада повинна підвищити ефективність профілактики тероризму та екстремізму.

"Помічено наростання конфліктного потенціалу у зв'язку зі збільшеним міграційним навантаженням. Наявність майже 73 тис. непрацевлаштованих біженців з України ускладнює кримінальну ситуацію", — заявив він виїзному засіданні Радбезу в Астрахані.

Патрушев додав, що в південному окрузі за підсумками 2015 року більш ніж у два рази збільшилася кількість виявлених злочинів терористичної спрямованості. "Їхня кількість минулого року збільшилась з 28 до 57. Більшість із зазначених злочинів пов'язані з порушенням ненависті і ворожнечі, участі в незаконних збройних формуваннях на території Сирії", — сказав Патрушев.

Він заявив, що завдяки зусиллям силовиків і місцевої влади в 2015 році і в першому кварталі цього року в Південному федеральному окрузі "не допущено жодного теракту".

Він також попросив звернути увагу на охорону об'єктів паливно-енергетичного комплексу.

Раніше повідомлялося, що в Казані чиновники виселяють біженок з Донбасу з пунктів тимчасового розміщення. Згідно з рішенням уряду РФ, з 5 грудня минулого року право на проживання в таких пунктах мають лише сім'ї з неповнолітніми дітьми, які мають не більше одного працездатного члена сім'ї, та самотніх непрацездатних громадян, які постійно проживали в Донецькій та Луганській областях України. За словами міністра праці, зайнятості та соціального захисту Татарстану Ельміри Закірової, люди, які втекли від війни, можуть знайти житло, якщо вийдуть на роботу, адже в республіці "близько 2,5 тис. вакансій з наданням місця проживання".

Повʼязані теми:

Наступна публікація