У Ростові 250 призовників збунтувалися проти наказу воювати в Луганську – правозахисниця

У Ростові 250 призовників збунтувалися проти наказу воювати в Луганську – правозахисниця

Призовники відмовилися їхати на бої в Луганську / Фото: РБК

Хлопцям погрожували відібрати військові білети та жетони.

У прикордонній з Україною Ростовській області РФ призовники відмовилися воювати на Донбасі за контрактом.

Про це заявила відповідальний секретар "Союзу солдатських матерів Росії" Валентина Мельникова.

Вона розповіла про те, що один з підполковників зібрав вояк на полігоні під Ростовом і вимагав від них підписати контракти та їхати на Схід України для участі у бойових діях, однак хлопці відмовилися.

"Ось призовники там (у Ростові – Ред.) виступили проти підписання контракту, коли один підполковник, козел на прізвище Мединський, на полігоні під Ростовом сказав їм, що "ви зараз у мене все підпишете контракти, я у вас забираю військові квитки, забираю жетони, і ми відправляємо вас до Луганська" , А хлопці обурилися", - сказала Мельникова в інтерв'ю російському виданню "Новая газета".

Таких "повстанців" серед російських призовників нарахували 250. Родини п'яти з них одразу поскаржилися до "Союзу солдатських матерів" Росії, і хлопців не відправили на війну.

"Ми поскаржилися на те, що незаконно примушують укласти контракт. І отримали хорошу відповідь начальника Головного управління кадрів Міноборони, що командири військових частин ніякі контракти підписувати не мають права. Тому всі 250 осіб контракти не підписали", - резюмувала правозахисниця Мельникова.

Як повідомлялося раніше, "Солдатські матері Росії" назвали кількість загиблих російських вояк у боях на Донбасі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація