У Саудівській Аравії замінили страту палестинського поета на в'язницю і батоги

У Саудівській Аравії замінили страту палестинського поета на в'язницю і батоги

Ілюстрація. Спочатку, в січні 2014 року, Файяд був засуджений до чотирьох років в'язниці і 800 ударів батогом / Фото: Getty Images

Адвокати подали прохання про визнання поета повністю невинним.

Верховний суд Саудівської Аравії замінив смертний вирок за зречення від ісламу поетові Ашрафу Файяду на вісім років тюремного ув'язнення і 800 ударів батогом.

Суд також зажадав від Файяда публічно через ЗМІ "покаятися в написаному", повідомив адвокат поета Абдеррахіма аль-Ляхим. За його словами, захист має намір оскаржити новий вирок. Адвокати подали прохання про звільнення Файяда і визнання його повністю невинним.

35-річного артиста і поета палестинського походження Ашрафа Файяда затримала релігійна поліція Саудівської Аравії у 2013 році в місті Абха. Його звинуватили в атеїзмі після видання збірки його віршів в Бейруті, у яких саудівська влада угледіла заклики до невіри в Бога. Звинувачення будувалося на показаннях свідка, який стверджував, що Файяд нібито проклинав Бога, пророка Мухаммеда і Саудівську Аравію. За словами очевидця, у віршах поета містяться атеїстичні ідеї. Поет заперечує пред'явлені йому звинувачення і вважає себе правовірним мусульманином.

Спочатку, в січні 2014 року, Файяд був засуджений до чотирьох років в'язниці і 800 ударів батогом. Після апеляції інший суддя виніс смертний вирок.

Нагадаємо, що терористи "Ісламської держави" утримують в Іраку близько 3,5 тисячі чоловік, в основному жінок і дітей як рабів. Бойовики ввели суворі правила і жахливі публічні страти.

"Ісламська держава" періодично публікує в Інтернеті відео, на яких демонструє смертельні наслідки для шпигунів, які намагалися проникнути в ряди бойовиків. Зокрема, раніше вони опублікували кара російського шпигуна російським бійцем ІД.

Повʼязані теми:

Наступна публікація