У Середземному морі виявили сигнал аварійного радіомаяка EgyptAir

У Середземному морі виявили сигнал аварійного радіомаяка EgyptAir

Фото: Reuters

Бортові самописці А320 досі не знайдені.

У Середземному морі спійманий сигнал аварійного радіомаяка розбився лайнера А320 авіакомпанії EgyptAir.

Про це пише ТАСС.

Визначено місце розташування аварійного радіомаяка (ELT), який у разі зіткнення літака з землею або водою починає передавати на супутник точні координати місця катастрофи. На основі сигналів встановлений район знаходження маяка в радіусі п'яти кілометрів. Літак Airbus оснащений трьома такими приладами, один з яких встановлений у хвостовій частині. Саме його й шукають нині пошукові системи.

Бортові самописці А320 досі не знайдені. Їх пошуки вимагають серйозного технічного оснащення, так як, ймовірно, вони знаходяться на глибині, що перевищує 3 тисячі метрів. Єгипетська влада має намір звернутися до однієї з іноземних компаній, що спеціалізуються на глибоководних операціях.

Нагадаємо, що в ніч на 19 травня компанія Egyptair повідомила, що втратила контакт з літаком рейсу MS804 в 2:30 ранку за каїрським часом. Лайнер в той момент знаходився над Середземним морем приблизно в 280 км від узбережжя Єгипту. Літак мав прилетіти в аеропорт Каїра о 3:15 ранку.

Пізніше єгипетські авіаційні чиновники заявили, що літак авіакомпанії EgyptAir розбився. Збройні сили Єгипту розмістили на сторінці свого офіційного представника в мережі Facebook перші фотографії витягнутих з моря уламків літака, а також рятувальних жилетів і фрагментів спотворених пасажирських крісел.

На борту перебували 56 пасажирів і 10 членів екіпажу. Рейс виконувався літаком Airbus A320-200, який EgyptAir придбала в 2003 році.

Слідчі спростували інформацію про вибух на борту літака EgyptAir

Слідчі спростували інформацію про вибух на борту літака EgyptAir

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація