У Середземному морі з'являться два американські авіаносці

У Середземному морі з'являться два американські авіаносці

Авіаносець "Гаррі Трумен". / Фото: Вікіпедія

Вашингтон прагне врівноважити військову активність Росії.

У Середземному морі з'являться два американських авіаносці "Гаррі Трумен" та "Дуайт Ейзенхауер". Військово-морські сили США увійдуть в екваторію моря 8-9 липня, напередодні саміту НАТО у Варшаві.

Як повідомляє Reuters, США відправить два авіаносці до Середземного моря, оскільки Вашингтон прагне врівноважити військову активність Росії та прискорити боротьбу проти терористичного угрупування "Ісламська держава".

Ця подія може підвищити напруженість у стосунках з Росією, адже їхні кораблі та підводні човни планують розпочати навчання у Середземному морі в найближчі тижні.

Високопоставлене джерело у Пентагоні розповіло також агентству, що такий крок ВМС США співпаде з військовими навчаннями НАТО в Східній Європі та Туреччині.

"Продовження проходу "Трумена" та його рух в театр Європейського командування разом з підключенням ударної групи "Ейзенхауера" сприятиме погіршенню положення "Ісламської держави" та принесе безліч експлуатаційних переваг", - розповів капітан Денні Ернандес, представник європейського командування збройних сил США

Ернандес також зазначив, що розгортання авіаносців зокрема сприятиме операції "Атлантична рішучість" (Operation Atlantic Resolve).

Нагадаємо, раніше американський есмінець "Портер" увійшов в акваторію Чорного моряна підтримку операції Atlantic Resolve. Есмінець США увійшов у Чорне море відповідно до Конвенції Монтре, згідно з якою кораблі нечорноморських держав можуть перебувати там 21 добу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація