У Середземному морі знайшли уламки літака EgyptAir та речі пасажирів

У Середземному морі знайшли уламки літака EgyptAir та речі пасажирів

У Середземному морі було виявлено фрагменти літака A320 / Фото: Reuters

Про це заявили в Міноборони Єгипту.

У Середземному морі було виявлено фрагменти літака A320 авіакомпанії EgyptAir та особисті речі, що належали його пасажирам.

Про це заявили в Міноборони Єгипту, повідомляє CNN.

Офіційний представник оборонного відомства Мохаммад Самір зазначив, що уламки були знайдені за 280 кілометрів на північ від єгипетського портового міста Олександрія.

Родичі пасажирів літака EgyptAir чекають офіційної інформації в паризькому аеропорту

Родичі пасажирів літака EgyptAir чекають офіційної інформації в паризькому аеропорту

Нагадаємо, рейс MS804 вилетів з аеропорту "Шарль де Голль" у Каїр 18 травня о 23:09 за паризьким часом. На його борту перебували 56 пасажирів і 10 членів екіпажу. Рейс виконувався літаком Airbus A320-200, EgyptAir придбала лайнер в 2003 році.

Єгипетські авіаційні чиновники на умовах анонімності заявили, що літак розбився. За їхніми словами, "ймовірність того, що літак зазнав аварії, була підтверджена", оскільки він не приземлився в жодному з довколишніх аеропортів.

Офіційно причин зникнення ніхто не називає. За інформацією джерел деяких ЗМІ, літак впав у море поблизу грецького острова Карпатос. Греки нібито бачили в небі якийсь вогневий спалах. 

Останній зв'язок з літаком тримали грецькі диспетчери. За їхніми словами, під час контакту пілот зниклого лайнера був у доброму гуморі.

Водночас міністр оборони Греції заявив, що перед зникненням з радарів літак зробив кілька дивних маневрів. Спершу повернувся на 90 градусів вліво, а потім різко розвернувся на 360 градусів. Міністр цивільної авіації Єгипту Шериф Фатхі висунув перші припущення: за його словами, ситуація може вказувати на ймовірність терористичної атаки.

Версії теракту не заперечують і на Заході. Вже озвучив її і глава російської ФСБ. Однак жодна з терористичних організацій відповідальності на себе не взяла.

Повʼязані теми:

Наступна публікація