У Сеулі сотні тисяч демонстрантів шостий тиждень поспіль вимагають відставки президента

У Сеулі сотні тисяч демонстрантів шостий тиждень поспіль вимагають відставки президента

Фото: Reuters

У парламенті має пройти голосування за імпічмент президента.

Уже шостий тиждень поспіль у Сеулі зібралися сотні тисяч демонстрантів з вимогою відставки президента Пак Кин Хє перед голосування за її імпічмент у парламенті. Про це повідомляє AFP.

Востаннє масові демонстрації у столиці пройшли через кілька годин після того, як опозиція подала клопотання про імпічмент, за який голосуватимуть у п'ятницю.

Так, у разі відставки чи імпічменту Пак стане першим демократично обраним президентом Південної Кореї, яка не завершить повний п'ятирічний термін.

Нагадаємо, 20 листопада, прокуратура Південної Кореї офіційно звинуватила в корупції оточення президента країни Пак Кин Хє — її близьку подругу і двох екс-підлеглих. Саму очільницю "заочно" підозрюють у корупції, однак, звинуватити не можуть через обмеження в Конституції. У прокуратурі Південної Кореї відзначили, що президент Пак Кин Хе, судячи з усього, "значно" замішана в корупційній схемі і тому розслідування відносно неї триватиме.

Що ж до оточення президента, то її близьку подругу Чхве Сун Сіль вже офіційно звинувачують у використанні тісних зв'язків з Хє для того, щоб примушувати південнокорейські компанії, зокрема Samsung, робити багатомільйонні пожертви на користь так званих благодійних компаній. За допомогою останніх Сіль примножувала свої статки. Ще двох колишніх помічників президента звинувачують у передаванні подрузі Сіль секретної інформації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація