У Сіднеї шалений вітер трощив вулиці із рекордною швидкістю у 200 км/год

У Сіднеї шалений вітер трощив вулиці із рекордною швидкістю у 200 км/год

Сідней потерпав від руйнівного торнадо / Фото: Reuters

Стихія зносила дахи з будинків, перекидала автомобілі та обривала лінії електропередач. 

В Австралії торнадо налетів на найбільше місто країни - Сідней. Там зафіксували небачені досі пориви вітру в понад 200 кілометрів за годину. Через стихію без світла залишилися тисячі людей, а вулиці міста перетворилися на річки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30

Все почалося із сильного вітру у південній частині Сіднея. За лічені хвилини небо затягнули хмари, і замість теплого дня на вулиці наступила ніч. 

Пориви вітру сягали 213 кілометрів на годину - стільки синоптики у цьому штаті ще не фіксували. Окрім сильного вітру та зливи, на австралійські вулиці обрушився ще й град. Через удар стихії скасовавли десятки рейсів у місцевому аеропорту. Перелякані люди ховалися від негоди у домівках.

Потужна злива затопила міські вулиці. Очевидці зняли на камеру, як трасами Сіднея течуть справжні річки - вода сягала дверцят автомобілів.

Чи не найбільше від стихії постраждало промислове передмістя Сіднея. Торнадо завітав сюди посеред робочого дня, коли на фабриках і заводах працювали сотні людей. 

Торнадо в Австралії перевертав автомобілі та зривав дахи

Торнадо в Австралії перевертав автомобілі та зривав дахи

Стихія зносила дахи з будинків, перекидала автомобілі та обривала лінії електропередач. Без світла залишились більше 10 тисяч сіднейців. Зруйнувала негода і десятки будинків. Більше сотні людей були змушені переїхати до евакуаційного центру.

Легкі травми під час торнадо отримали, щонайменше, три людини. Рятувальники намагалися упоратись із наслідками стихії, а міська влада підраховує збитки. Наразі торнадо ущухло, однак, синоптики попереджають, що стихія може знову набрати силу вже до кінця дня. 

Нагадаємо, що раніше Санкт-Петербург атакувала стихія: вітер ламав дерева і світлофори, вода сягнула критичного рівня.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація