У Сирії бойовики висунули умови повернення тіл членів екіпажу російського Мі-8

У Сирії бойовики висунули умови повернення тіл членів екіпажу російського Мі-8

Фото: Reuters

Угрупування вимагає від сирійської армії зняти блокаду з усіх районів.

Угрупування сирійських бойовиків висунуло умови повернення тіл п'яти членів екіпажу збитого російського вертольота Мі-8.

Про це пише Reuters.

Угрупування, що називає себе "Генеральний фонд у справах ув'язнених", про яке раніше нічого не повідомлялося, зажадало в обмін на тіла російських військовослужбовців звільнити ув'язнених, які утримуються у в'язницях сирійського уряду і шиїтського руху "Хезболла".

Крім того, угрупування вимагає від сирійської армії зняти блокаду з усіх районів, а також доставити гуманітарну допомогу жителям обложених населених пунктів.

Як доказ бойовики опублікували відеозапис із документами, які, як стверджується, належать загиблим членам екіпажу Мі-8.

Нагадаємо, що 14 березня президент Росії Володимир Путін наказав з 15 березня почати виведення російських військ з Сирії. За його словами, участь РФ в організації мирного процесу в Сирії має бути інтенсифікована.

20 лютого в Женеві була досягнута домовленість про припинення вогню в Сирії. 26 лютого Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб усі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. Однак, після оголошення перемир'я в Сирії військова авіація завдала ударів по шести містах на заході провінції Алеппо.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламського держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території перебувають під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

У Сирії повстанці збили російський гелікоптер

У Сирії повстанці збили російський гелікоптер

Повʼязані теми:

Наступна публікація