У Сирії бойовиків ІД відкинули в околицях Ракки

У Сирії бойовиків ІД відкинули в околицях Ракки

Фото: Reuters

Бойові дії розгорнулися на фронті протяжністю десятки кілометрів.

Загони курдських повстанців змогли потіснити бойовиків угруповання "Ісламська держава" в околицях "столиці" ІД сирійського міста Ракка.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Демократичних сил Сирії, основу яких становить курдське ополчення.

Ополченцям вдалося захопити місцевість на північ від Ракки. Як зазначив представник руху, поки завдання захоплення самої Ракки не є метою операції. Наступним етапом операції стане оточення Ракки. Зараз бойові дії розгорнулися на фронті протяжністю десятки кілометрів, при цьому терористи ІД не можуть утримати позиції і продовжують відступати.

Раніше 24 травня загони курдського ополчення та їхні союзники в північній Сирії почали наступ на "столицю" ІД з трьох боків. Підтримку з повітря здійснюють літаки коаліції, яку очолює США. В операції беруть участь близько 50 тисяч бійців курдського ополчення і їх союзників.

20 травня повідомлялося, що курди готові почати потужний наступ на Ракку. В його плануванні взяв участь командувач силами США на Близькому Сході генерал Джозеф Вотел, який таємно відвідав Сирію. У той же час бойовики ІД почали стягувати в Ракку озброєння і додаткові сили, випустили з в'язниць ув'язнених, заборонивши жителям залишати місто.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що один з лідерів ІД Абу Вахиб був убитий в іракській провінції Анбар в результаті удару з повітря очолюваної США коаліції.

Нещодавно Комітет Палати представників з іноземних справ Конгресу США прийняв дві резолюції по Сирії.

У першій резолюції містяться звинувачення на адресу президента Сирії Башара Асада і його союзників – Росії та Ірану – у військових злочинах проти мирного населення в Сирії. У другій резолюції йдеться, що звірства, які здійснюють бойовики ІД щодо християн, єзидів і інших етнічних і релігійних меншин, є військовими злочинами, злочинами проти людства і геноцидом.

У Сирії зруйнували російську авіабазу поблизу поселення Тіяс

У Сирії зруйнували російську авіабазу поблизу поселення Тіяс

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація