У Сирії готуються до вирішального бою за Алеппо

У Сирії готуються до вирішального бою за Алеппо

Фото: Reuters

Сторони накопичують свою техніку.

Сирійські війська Асада та опозиція збирають підкріплення своїх військ, аби остаточно вирішити долю другого за розміром міста країни Алеппо, повідомляє AFP.

У Сирії повстанці вже заявляли про початок операції із захопленням стратегічно важливого міста. Два дні тому вони захопило важливі позиції. Опозиційні війська Сирії заявили про здобуття стратегічно важливої позиції в місті Алеппо.

Але сили Асада за допомогою російської авіації постійно штурмують опозицію, намагаючись вибити повстанців з міста.

Згідно з інформацією центру моніторингу за дотриманням прав людини в Сирії, близько 2000 солдатів урядової армії, найманців із Іраку, Ірану та члени терористичного руху "Хезболла" прибули до Алеппо в неділю ввечері.

За словами експерта по Сирії Томаса П'єрта, результат бою буде диктувати подальший хід подій. Однак він зауважив, що це не вплине на припинення війни.

Як повідомлялося раніше, 3 серпня у місті Атареб, що в південно-західній частині провінції Алеппо, авіаналіт стався, в результаті якого загинуло 11 осіб. Є підозри, що його вчинили російські ВПС. У місті перебували повстанці, які виступають проти режиму президента Асада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація