У Сирії ліквідували ватажка ІД, який брав участь в атаці на Charlie Hebdo

У Сирії ліквідували ватажка ІД, який брав участь в атаці на Charlie Hebdo

Фото: Reuters

Він займався вербуванням мусульман в Парижі для бойових дій в республіці.

Американські військово-повітряні сили ліквідували в Сирії одного з ватажків міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" Бубакера аль-Хакіма, який брав участь у нападі на редакцію журналу Charlie Hebdo в січні 2015 року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Пентагону.

За його словами, екстреміст було ліквідовано наприкінці листопада в Ракка внаслідок авіаудару. Передбачається, що 33-річний аль-Хакім — француз з туніськими корінням — був наставником братів Куаші, які вчинили напад на редакцію сатиричного тижневика.

Бубакер аль-Хакім воював проти американців, коли вони вторглися в Ірак в 2003 році. Він також займався вербуванням мусульман в Парижі для бойових дій в республіці. У 2008-му він був заарештований в Сирії, а в травні того ж року суд у Франції засудив його до семи років ув'язнення.

На свободу аль-Хакім вийшов на початку 2011 року, після чого відправився в Туніс. Пізніше він взяв на себе відповідальність за вбивство двох туніських політичних діячів. До того часу, як вважають у Пентагоні, він вже обіймав одну з ключових ролей в терористичній організації.

Напад на редакцію паризького сатиричного видання Charlie Hebdo стався 7 січня 2015 року. В результаті стрілянини загинули 12 людей, серед яких двоє – поліцейські. Подію пов'язують з гострими карикатурами Charlie Hebdo, в тому числі - з карикатурою на лідера "Ісламської держави". Відповідальність за теракт взяла на себе Аль-Каїда. Розстріл у редакції став початком низки терактів у Франції в період з 7 по 9 січня 2015 року.

"Аль-Каїда" взяла на себе відповідальність за атаку на Charlie Hebdo

"Аль-Каїда" взяла на себе відповідальність за атаку на Charlie Hebdo

Повʼязані теми:

Наступна публікація