У Сирії літаки розбомбили школу, загинуло понад 20 дітей - ЮНІСЕФ

У нападі звинувачують російські або сирійські літаки, Чуркін сподівається, що Росія непричетна.

У Сирії авіаудар по школі забрав життя 22 дітей та шістьох вчителів, заявив у середу Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

"Це трагедія. Це обурливо. І якщо це було зроблено навмисно, то це військовий злочин", - сказав директор ЮНІСЕФ Ентоні Лейк, передає AFP.

Трагедія сталася в утримуваному повстанцями селі Хасс у провінції Ідліб. Сирійська обсерваторія з прав людини заявила, що "військові літаки - російські або сирійські – здійснили шість ударів" по cелу, у тому числі по школі. За даними організації, загинуло 11 дітей.

За словами Ентоі Лейка, школа у селі Хасс неодноразово зазнавала авіа ударів, але цей напад може бути найбільш смертоносним з початку війни більше п'яти років тому.

У соціальних мережах поширюється фотографія руки загиблої дитини, яка все ще стискає ремінь чорного рюкзака – ця світлина стала ще одним символом жахіть війни у Сирії.

На питання про напад, посол Росії в ООН Віталій Чуркін відповів: "Це жахливо, жахливо, я сподіваюся, що ми у цьому не брали участь. Для мене легше за все було сказати "ні", але я відповідальна людина. Мені потрібно дізнатися, що наш міністр оборони збирається сказати," заявив Чуркін журналістам.

Нагадаємо, Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала Генасамблею ООН зупинити навмисні авіаудари сирійських урядових сил за сприяння російських військ по цивільному населенню в Алеппо. Правозахисники оприлюднили супутникові знімки та свідчення цивільних, які вказують на те, що сирійські урядові сили за підтримки російської авіації "бездушно" атакували житлові будинки, лікарні, школи, ринки і мечеті. В Amnesty International заявляють, що ці атаки проводять для спустошення міста заради того, щоб взяти його під свій контроль.

Правозахисні організації підписали заяву про виключення Росію з Ради ООН з прав людини

Правозахисні організації підписали заяву про виключення Росію з Ради ООН з прав людини

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація