У Сирії почав діяти режим припинення вогню

У Сирії почав діяти режим припинення вогню

Фото: Reuters

Сторони домовилися припинити взаємні обстріли із заходом сонця.

Увечері в понеділок, 12 вересня, в Сирії почав діяти режим припинення вогню. Домовленість про це була досягнута три дні тому під час переговорів Росії і США.

Інформацію про припинення вогню підтвердили представники сирійської армії, американського Держдепартаменту, а також начальник головного оперативного управління Генштабу ЗС Росії Сергій Рудськой.

Нагадаємо, 9 вересня на переговорах в Женеві між главами зовнішньополітичних відомств Росії і США була досягнута домовленість про режим припинення вогню в Сирії. Уряд цієї країни підтримав дане рішення.

Передбачається, що учасники перемир'я припинять бойові дії, але зроблено виняток для "Ісламської держави" та "Фронту ан-Нусра" – ці організації, визнані терористичними і заборонені в Росії, як і раніше, можна буде атакувати. Але авіація режиму Асада повинна буде припинити польоти.

Режим припинення вогню розглядається як тимчасовий захід, необхідний для доставки гуманітарних вантажів, створення механізмів моніторингу та створення контролю за дотриманням умов перемир'я. На Заході сподіваються, що в подальшому це може стати підставою для переговорів по закінченню багаторічного збройного конфлікту.

Варто відзначити, що за день до початку перемир'я в результаті авіаударів у Сирії загинуло близько 100 осіб.

Хімічна зброя у Сирії: режим Асада звинувачують у використанні хлору

Хімічна зброя у Сирії: режим Асада звинувачують у використанні хлору

Повʼязані теми:

Наступна публікація