У Сирії провалилось перемир'я. Між повстанцями та армією Асада спалахнули нові бої

У Сирії провалилось перемир'я. Між повстанцями та армією Асада спалахнули нові бої

Фото: Reuters

Найбільше суперечок було навколо міста Алеппо, яке розділене на дві частини - між повстанцями та урядовими військами

У Сирії сьогодні повстанці влаштували нові заворушення із урядовими військами, пише "Reuters".

Зазначається, що повстанські групи провокують ескалацію конфлікту, що в свою чергу порушує домовленості про припинення вогню. Так, групи повстанців складаються із членів Вільної сирійської армії, а також учасників потужного ісламістського об'єднання "Ахрар Аль-Шам". Вони заявляють, що готові відповісти на атаки урядових військ, які відкривають вогонь по мирних жителях.

Видання зазначає, що домовленості щодо припинення вогню були занадто напруженими, особливо що стосувалось одного із найбільших сирійських міст Алеппо, де і спалахнули сутички. Сторони конфлікту постійно звинувачували одне одного в ескалації конфлікту. Однією із основних причин провалу збереження миру стали повітряні удари на півночі Хомса.

Повстанці заявляють, що президент Сирії Башар аль-Асад не намагатиметься досягнути компромісу на переговорах у Женеві. Повстанці оголосили що готують відповідь на порушення перемир'я армією Асада, яка, за словами представника сирійської опозиції, намагається захопити сирійські землі, прикриваючись перемир'ям.

Нагадаємо, Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй 26 лютого, одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб всі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. Правозахисники зазначили, що з настанням перемир'я кількість загиблих істотно зменшилася, але режим тиші все одно хиткий – сторони конфлікту звинувачують один одного в обстрілах.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван. Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламського держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація