У Сирії в районі падіння російського гелікоптера Мі-8 застосували токсичний газ

У Сирії в районі падіння російського гелікоптера Мі-8 застосували токсичний газ

1 серпня у Сирії збили російський вертоліт Мі-8 / Фото: Reuters

Постраждало понад три десятки людей.

У ніч проти вівторка на сирійське місто Серакаб, поруч з яким 1 серпня був збитий російський гелікоптер, були скинуті контейнери з токсичним газом. Понад три десятки людей постраждали. Про це розповіли представники Сирійської цивільної оборони агентству Reuters.

Представник Сирійської цивільної оборони заявив, що 33 людини отруїлися. Серед постраждалих були переважно жінки та діти.

Повідомляється, що Сирійська цивільна оборона виклала на платформі YouTube відео, на якому показані люди, що нібито задихаються, а люди у формі цивільної оборони видають їм кисневі маски.

Співробітники Сирійської цивільної оборони припускають, що в атаці використовувався хлор, однак підтвердити це вони не можуть.

"Впали бочки середнього розміру, що містять токсичні гази. Сирійська цивільна оборона не змогла визначити тип газу", - розповів прес-секретар організації.

Повідомляється, що представники сирійського уряду та його російських союзників не були на місці, аби прокоментувати ситуацію.

Уряд країни та його опозиція заперечують використання газових речовин упродовж п'ятирічної громадянської війни в Сирії. Водночас Захід вважає, що саме вони відповідальні за використання токсинів, зокрема хлорину, та проведення інших газових атак. Своєю чергою, сирійський уряд Асада та його російські союзники звинувачують повстанців у використанні токсичного газу.

Зазначимо, спостерігачі Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини підтвердили той факт, що увечері понеділка на місто були скинуті бомби, через що постраждала велика кількість громадян.

Нагадаємо, у понеділок, 1 серпня, у Сирії збили російський вертоліт з 5 людьми на борту. Вертоліт був збитий, коли повертався на авіабазу Хмеймим після доставки гуманітарної допомоги в місто Алеппо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація