У Сирії загинув десятий російський солдат

У Сирії загинув десятий російський солдат

Ілюстрація / Фото: Reuters

У березні президент Росії Володимир Путін розпорядився вивести з Сирії основну частину російського контингенту.

Міноборони Росії підтвердило загибель в Сирії російського військовослужбовця.

7 червня у Головному військовому клінічному госпіталі імені Бурденка в Москві помер від ран, отриманих при обстрілі автомобільної колони російського Центру по примиренню ворогуючих сторін у Сирії, військовослужбовець за контрактом молодший сержант Михайло Широкопояс.

Широкопояс, таким чином, став десятим російським військовослужбовцем, загиблим під час кампанії в Сирії.

Зокрема, один військовослужбовець, як стверджує російське міноборони, у жовтні минулоріч звів рахунки із життям. Крім того, у квітні під час аварії вертольота Мі-28Н загинули обидва пілоти. За даними міноборони, причиною катастрофи стала помилка екіпажу. До бойових втрат відносяться загибель російського пілота бомбардувальника Су-24, збитого в листопаді турецьким винищувачем, а також загибель двох спецназівців і російського військового радника під вогнем бойовиків.

Дев'ятим загиблим став десантник Антон Єригин.

Російська операція в Сирії триває з кінця вересня минулого року.

У березні президент Росії Володимир Путін розпорядився вивести з Сирії основну частину російського контингенту, заявивши, що військові виконали поставлені завдання. У той же час частина російського угруповання залишилася в Сирії і продовжує бойові вильоти.

Як повідомлялося раніше, сирійські військові повністю звільнили місто Пальміра від бойовиків 27 березня. Операція тривала протягом декількох днів. Важливе стратегічне значення міста зумовлено її положенням, - Пальміра розташована в центрі Сирії і має великі енергетичні ресурси. Також біля Пальміри розташовані стратегічно важливі для Сирії нафтогазові родовища. З міста йдуть нафто - і газопроводи, які забезпечують захід країни паливом.

Сирійський президент Башар Асад пообіцяв відновити зруйновану Пальміри.

Повʼязані теми:

Наступна публікація