У Сирії збито літак військ Башара Асада - ЗМІ

У Сирії збито літак військ Башара Асада - ЗМІ

Фото: ammonation.ru

Пілота вбили під час спуску на парашуті.

Недалеко від військового аеродрому міста Хама в Сирії був збитий винищувач МіГ-21 військ режиму Башара Асада.

Про це російському англомовному агентству Sputnik повідомило військове джерело, передає РИА Новости.

Пілот літака встиг катапультуватися, але його застрелили під час спуску на парашуті. У знищення винищувача і вбивстві пілота звинувачуються "озброєні бойовики".

Онлайн-ресурс сирійської опозиції Radio Free Syria повідомляє, що повстанці збили літак, тому що він продовжував бомбардування, незважаючи на перемир'я. Сирійська опозиція запевняє, що пілота захопили в полон.

 

Rebels capture regime pilot after shooting down warplane over Hama12-03-2016: The regime pilot who ejected from his...

Опубліковано Radio Free Syria 12 березень 2016 р.

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй в п'ятницю, 26 лютого, одноголосно прийняв резолюцію з вимогою, щоб всі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого.

Правозахисники зазначили, що з настанням перемир'я кількість загиблих істотно зменшилася, але режим тиші все одно хиткий – сторони конфлікту звинувачують один одного в обстрілах.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламського держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

У Женеві обговорять дотримання перемир'я у Сирії

У Женеві обговорять дотримання перемир'я у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація