У сирійському Алеппо поновилися бої після невеликого затишшя

У сирійському Алеппо поновилися бої після невеликого затишшя

Фото: Reuters

Сирійські військові раніше оголосили про "режимі тиші", який буде оголошений у Сирії в суботу.

У сирійському Алеппо поновилися бої після короткого затишшя минулої ночі.

Як повідомляють державні ЗМІ, вісім осіб загинули в результаті обстрілу повстанцями мечеті, яка знаходиться в підконтрольному армії районі Баб аль-Фарадж. Як повідомляють співробітники служб порятунку, в результаті авіаудару постраждала лікарня в районі Мардж, який знаходиться під контролем повстанців.

Сирійські військові раніше оголосили про "режимі тиші", який буде оголошений у Сирії в суботу. Він буде діяти протягом 24 годин в Дамаску і в столичному передмісті Східна Гута, а в Латакії триватиме 72 години. Про "режимі тиші" в Алеппо, де за останні сім днів загинули 200 мирних жителів, у заяві не йдеться.

 

У четвер повідомлялося, що щонайменше 28 людей загинули в результаті авіаудару по лікарні Аль-Кудс, що знаходиться на підконтрольній повстанцям території. Серед загиблих, за даними організації "Лікарі без кордонів", пацієнти лікарні, діти і лікарі. Також жертвою цього авіаудару став один з останніх залишалися в місті педіатрів.

В останні дні в Сирії, незважаючи на формально тривале перемир'я, знову активізувалися військові дії.

Нагадаємо, 24 квітня в сирійському місті Алеппо загинули щонайменше 26 осіб в результаті нових боїв між урядовими силами і повстанцями. 12 осіб, у тому числі кілька дітей, загинули в результаті обстрілу ринку. Ще 10 людей загинули в результаті обстрілу іншого району Алеппо, що знаходиться під контролем уряду. Не менш 27 мирних жителів загинуло внаслідок бомбардувань урядових сил в суботу.

Катастрофічна ситуація у сирійському місті Алеппо

Катастрофічна ситуація у сирійському місті Алеппо

Повʼязані теми:

Наступна публікація