У соцмережах деякі користувачі підтримують путч у Туреччині – журналістка

У соцмережах деякі користувачі підтримують путч у Туреччині – журналістка

Фото: Reuters

Але прихильників Ердогана все ж більше.

У соцмережах деякі користувачі підтримують путч у Туреччині, спроба якого сталася в ніч на 16 липня.

Про це в ефірі ТСН.19.30 зі Стамбула повідомила журналістка Айтадж Джарчієва.

Прихильники перевороту вважають, що республіку, яку створив Ататюрк, можна зберегти лише таким чином. Але прихильників нинішнього президента Ердогана все ж більше, і вдень вони закликали ввечері зібратися в центрі Стамбула.

Міст, який з'єднує європейську частину міста з азійською - відновлений. Військові, які закрили його ввечері 16 липня, здалися владі вранці наступного дня.

Аеропорт Ататюрка працює в штатному режимі з шостої ранку. Перший літак Турецьких авіаліній прилетів з Лондона.

В місцевих супермаркетах практично порожні полиці, а в банкоматах немає грошей. Деякі магазини закриті. Поліція перевіряє буквально всіх, зупиняє машини.

У Генштабі Туреччини завершили операцію із затримання учасників заколоту

У Генштабі Туреччини завершили операцію із затримання учасників заколоту

Нагадаємо, група військових вчинила в ніч проти 16 липня спробу збройного перевороту в Туреччині. Бунтівники захопили кілька вертольотів і танків, перекрили мости через Босфор у Стамбулі і стали обстрілювати з повітря урядові будівлі в Анкарі, а також перешкодили роботі каналів TRT і CNN Turk. Через кілька годин після оголошення про переворот силам, лояльним Ердогану, вдалося змусити бунтівних військових здатися. 

Станом на 16:20 за київським часом були затримані 2639 військовослужбовців, які брали участь у спробі державного перевороту. Водночас під час заколоту загинули 265 людей, з них 104 - заколотники. Поранення отримали близько 1440 людей.

Водночас прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що заколотники будуть притягнуті до відповідальності згідно з законами країни. Водночас він не виключив, що в конституцію країни у зв'язку зі спробою перевороту можуть бути внесені зміни, які повертають смертну кару.

Повʼязані теми:

Наступна публікація