У США доопрацюють гармату для оборони країн Балтії від Росії - ЗМІ

У США доопрацюють гармату для оборони країн Балтії від Росії - ЗМІ

Фото: Mail Online

США також планують завдяки такій зброї надавати підтримку союзникам у боротьбі із Китаєм

США можуть застосувати потужну електромагнітну рейкову гармату ER (Electromagnetic Railgun) для захисту країн Балтії у разі агресії з боку Російської Федерації. Про це пише "ТАСС" з посиланням на The Wall Street Journal

Видання наголошує, що гармата завдяки енергії розганяє снаряд вздовж металічних залізних спрямовуючих. Наразі у країні планують доопрацювати зброю.

"Військові вважають, що рейкотрон може виявитися корисним, якщо США доведеться захищати держави Балтії від Росії і надавати підтримку союзникам проти Китаю в Південно - Китайському морі", - пише видання.

При цьому, на думку американських військових, така зброя дасть змогу протистояти Росії.

"Не можна ігнорувати той факт, що Росія володіє здатністю виробляти і вистрілювати на величезні відстані звичайні боєприпаси великої маси. Нам потрібно вміти протистояти таким залпам. Рейкотрон потенційно дасть нам такий засіб", - сказав перший заступник міністра оборони США Роберт Уорк.

Нагадаємо, у США почали випробовування нової лазерної зброї, яка посилить арсенал сухопутних військ країни до 2025 року. Зазначається, що новітня зброя – це лазерна установка High Energy Laser Mobile Test Truck, розміщена на броньованій вантажівці. Окрім того, високоенергетична лазерна установка здатна виявляти, відстежувати й знищувати повітряні та наземні цілі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація