У США індіанці домоглися зміни маршруту нафтопроводу в обхід їхніх земель

У США індіанці домоглися зміни маршруту нафтопроводу в обхід їхніх земель

Фото: Reuters

Ситуація може змінитися після інавгурації Дональда Трампа.

У США індіанці племені сіу домоглися зміни маршруту нафтопроводу, який мав пролягати поруч з їхньою резервацією у Північній Дакоті.

Про це повідомляє Українська служба Euronews.

Федеральна влада погодилася призупинити будівництво і шукати альтернативний шлях, чим розчарували компанії, що будували нафто гін і витратили на це близько 4 млрд доларів. Вони звинуватили владу у політичному втручанні в справу.

Втім, невідомо, якою буде ситуація з нафтопроводом після інавгурації Дональда Трампа. Майбутній президент США заявляв про підтримку скандального будівництва.

Нагадаємо, акції супроводжувалися постійними сутичками між поліцією та мітингувальниками. Вони почалися після того, як у вересні було дозволено будівництво нафтопроводу з Північної Дакоти до Іллінойса. Індіанці тоді заблокували будівництво й тоді ж розгорівся конфлікт із працівниками приватного охоронного підприємства. У жовтні поліція заарештувала більше 100 осіб, серед яких були кінорежисери й журналісти. Правоохоронців звинуватили в порушенні свободи слова й застосуванні надмірної сили.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація