У США померла дитина від вірусу Зіка

У США померла дитина від вірусу Зіка

Фото: theguardian.com

Зараження вірусом Зіка, який найчастіше передається комарами, нерідко протікає безсимптомно.

У Техасі померла дитина, що з'явився на світ з мікроцефалією - вродженою патологією, яку часто викликає вірус Зіка.

Про це пише ВВС.Russian.

Немовля заразилося в утробі матері, коли жінка подорожувала по Латинській Америці.

Це перший в Техасі випадок смерті від хвороби, викликаної вірусом Зіка.

Вірус Зіка цього літа може поширитися на Європу, хоча ймовірність серйозного спалаху захворювання невисока, заявила Всесвітня організація охорони здоров'я.

За даними ВООЗ, найбільш схильні до поширення вірусу узбережжя Чорного моря в Росії і Грузії, а також острів Мадейра. Країни, де рівень небезпеки спалаху оцінюється як помірний, - Франція, Іспанія, Італія і Греція.

У Великобританії ризик поширення вірусу малий. ВООЗ закликає владу країн знищити місця розмноження москітів та інформувати населення, особливо вагітних жінок - про негативні наслідки захворювання.

Спочатку вважалося, що приводить до важких уроджених дефектів вірус Зіка передається через укуси однієї з різновидів москіта - Aedes aegypti, або комара желтолихоманкового. Однак пізніше з'ясувалося, що процес передачі захворювання більш складний. Вірус Зіка небезпечний для майбутніх матерів тим, що пов'язаний із серйозними вродженими вадами розвитку, у тому числі мікроцефалією у новонароджених дітей.

Вірус Зіку в Європі

Нагадаємо, що в минулому році вірус Зіка охопив країни Латинської Америки, а потім поширився і в США і Європу. Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я назвала вірус Зіка загрозою світового масштабу. За даними ВООЗ, створення вакцини від захворювання знадобиться півтора року.

Пізніше стало відомо, що більше 2 млрд людей проживають в регіонах світу, де існує небезпека поширення вірусу Зіка, йдеться в дослідженні.

Вірус Зіка може спричиняти неврологічний розлад

Вірус Зіка може спричиняти неврологічний розлад

Повʼязані теми:

Наступна публікація